Ünlü Oyuncular İsmail Hacıoğlu ve İsmail Hakkı HKÜ’de | Görsel İletişim Tasarımı | Hasan Kalyoncu Üniversitesi

GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI

Ünlü Oyuncular İsmail Hacıoğlu ve İsmail Hakkı HKÜ’de

Ünlü Oyuncular İsmail Hacıoğlu ve İsmail Hakkı HKÜ’de

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) İletişim Fakültesi ve Sinema Tv Kulübü, Ayla filminin ünlü oyuncusu İsmail Hacıoğlu ve Mehmetçik Kut-ul Amare dizisinde birlikte rol aldığı beğenilen oyuncu İsmail Hakkı’yı ağırladı. Hasan Kalyoncu Üniversitesi Kongre ve Kültür merkezinde gerçekleşen söyleşide oyuncular dizi, film ve sinemayla ilgili deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

“Kültürel anlamda çok kıymetli ve zengin bir ülkede yaşıyoruz “

İsmail Hakkı, kültürel anlamda çok kıymetli ve zengin bir ülkede yaşadığımızı belirterek, Bu kültürel mirasımızı bir şekilde çalıştığımız sanat diliyle dünyaya aktarmalıyız “dedi. Sinemanın ticari kaygılarının yanı sıra daha çok gönül işiyle ortaya çıkan bir sanat olduğunu ifade eden Hakkı, “Sinema da bu anlatımın en güzel dili diye konuştu.’’ Sinemayla ilgilenen öğrencilere önerilerde bulunan Ürün, “İzlediğimiz filmler ve dizilerden dersler çıkarmamız lazım. Filmin sanat yönünü her zaman tartışmalıyız. Bu alanda uğraşmak isteyen arkadaşlara tavsiyem, sinemanın sevmeden yapılamayacağı kanaatindeyim. Sinemaya tamamıyla ticari yönüyle bakmamak lazım, oyuncunun yakıtı duygudur.’’

“Batık denizaltı Dumlupınar’ı çıkarmayı arzuluyoruz”

Oyuncu İsmail Hacıoğlu da 2020 yılında vizyona girmesi planlanan “81 Kahraman: Denize Vurulan Kahramanlık Mührü” isimli filmle ilgili öğrencilere bilgiler verdi. Hacıoğlu, öğrencilere çok çalışmalarını öğütleyerek, “Ne yapıyorsak en iyisini yapmak bu vatanın evlatları olarak en büyük görevimiz. Hikayelerimizi anlatabildiğimiz sürece var olmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Söyleşinin ardından Hacıoğlu ve Hakkı öğrencilerin sorularını yanıtladı. Soru cevap kısmından sonra, HKÜ İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Gül Rengin Küçükerdoğan, günün anısına oyunculara hediye takdim etti. Etkinlik toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.